Fad&foredrag: Kampen om vejret i Nordøstgrøndland 1942-1943

Fad&foredrag: Kampen om vejret i Nordøstgrøndland 1942-1943
Varenummer: 10240

Lagerstatus: På lager

95,00 DKK

Pris for valgte konfiguration: 0,00 DKK

1
Billetgyldighed
arr.fad&foredrag; skuespil og tordenskiold: 15. november 2017 kl 17:00 - kl 19:00

Beskrivelse

Hør om danske slædepatruljers sammenstød med nazistiske meteorologer i det mennesketomme Nordøstgrønland under Anden Verdenskrig.

Under Anden Verdenskrig sker der en række militære sammenstød i det ubeboede Nordøstgrønland mellem danske slædepatruljer og nazistiske meteorologer. Tyskerne forsøger seks gange at oprette hemmelige vejrstationer på den mennesketomme kyst – og to gange lykkes det faktisk. De overvintrer og sender værdifulde vejrobservationer hjem. Tyskerne bliver dog modarbejdet af en lille dansk forsvarsstyrke på knapt ti mand, som senere får navnet Siriuspatruljen.

Historiker Tilo Krause har deltaget i ekspeditioner til de lokaliteter, hvor Nordøstgrønlands Slædepatrulje stødte sammen med tyskerne. Resterne af de overvintringsstationer, som ligger tilbage i det højarktiske landskab, blev i den anledning grundigt undersøgt. Vi kommer derfor helt tæt på de mennesker, der skulle i krig nord for polarcirklen.

Bryggeriet Skands sørger for kolde fadøl brygget efter gamle traditioner.


Fad & Foredrag er Tøjhusmuseets nyeste fyraftenskoncept, hvor krigs-aficionados og historielystne får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag kl. 17-19.00.


Praktisk information:

Tidspunkt: torsdag d. 15. november kl. 17.00-19.00

Sted: Tøjhusmuseet. Med i billetten får man en kold fadøl og et foredrag.

Det er adgang for handicappede.

 

Vent venligst ...